Prodajne cijene stanova Villa Zora Residense

Poštovani, akcijska cijena za prvih 5 prodanih stanova je završena.

Prodani su stanovi C02, C11, B11, B12, B22 i A21.

Objavljujemo nove prodajne cijene.Uporabna dozvola Villa Zora Residence


Foto novosti Zora residence

Apartmani s ograničenim pogledom na more.Apartmani s djelomičnim pogledom na more.


Apartmani s otvorenim pogledom na more.


Kupaonice s pločicama kao travertin i mozaikom.Ugrađeni kuhinjski namještaj.Energetski certifikat razreda A za objekt Zora Residence

Energetski certifikat razreda A za objekt Villa Zora Residence.

Energetski certifikat je zakonom popisan dokument kojim se prikazuju energetska svojstva zgrade ili njenog dijela. Na energetskom certifikatu je naznačen energetski razred slovom uz brojčani prikaz potrebne toplinske energije za jednu godinu za neku specifičnu zgradu.

Energetski razred je količina potrošene energija po kvadratnom metru, te se izražava u kWh/m2. Razredi se označavaju slovima od A do G, Slovo A i A+ označavaju zgrade veoma niske potrošnje energije dok slova na dnu skale, predstavljaju objekte visoke potrošnje energije.

Objekt Villa Zora Residence 31.07.2018. dobio energetski certifikat razreda A.


Predivan pogled

Nevjerojatan pogled čak i sa nižih etaža Ville Zore

DESIGN & LUXURY HOTEL ROYAL****

DESIGN & LUXURY HOTEL ROYAL****

Design & Luxury Hotel Royal je novi tip modernog, dizajnerskog i luksuznog hotela sa visokim standardom usluge, koji je svoja vrata za goste otvorio 25. srpnja 2014 godine.

Hotel je smješten uz obalno šetalište Lungomare, dugačko 12 km, koje vodi do ribarskog naselja Volosko s jedne strane i Lovrana s druge strane.

Prilaz hotelu je mali trg koji je posebno uređen i popločen, a krase ga žive, biljne skulpture raznolikih oblika i veličina.

Hotel nudi 54 moderne, elegantne i luksuzne sobe te apartmane sa dizajnerskim namještajem i besplatnim bežičnim pristupom internetu. Većina soba i apartmana.ima neometan pogled na Kvarnerski zaljev i opatijsku luku.

Sadržaj hotela također nudi i prekrasnu dvoranu Royal, sa blistavim fascinantnim pogledom na more te sa staklenom stijenom koja je okrenuta prema Kvarnerskom zaljevu. Dvorana je pogodna za sve vrste događanja do 1000 sudionika.

U ovom luksuznom hotelu nalazi se i kavana Mahler, koja je dobila ime po mađarskom liječniku Juliusu Mahleru, prvom vlasniku izvorne vile koja se nalazila na mjestu današnjeg hotela Royal. Ovdje možete uživati u kavi uz domaće kolačiće i slastice iz vlastite proizvodnje Amadria Parka.

 

Royal Club Caffe ugodan je prostor, ukrašen originalnim umjetničkim djelima i skulpturama. To je mjesto okupljanja ljubitelja logičkih i misaonih igara – šaha, bridža, sudokua i ostalih. Također ima knjižnicu sa udobnima sofama za uživanje u omiljenoj knjizi.

Restoran Royal sa predivnim pogledom na more rado će Vas ponuditi doručkom, ručkom i večerom pripremljenim od svježih, lokalnih i provjerenih namirnica. Ručak se poslužuje a la carte.

Royal Beach, predivna je plaža smještena uz poznatu šetnicu Lungomare. Rezervirana je isključivo za goste hotela Royal.


Apartman ili sobu u hotelu možete rezervirati na oficijelnima stranicama Design & Luxury Hotel Royal****

Karneval 2018

17. siječnja 2018. godine u Opatiji započinje tradicionalni karneval koji će trajati sve do 14. veljače. Veliki broj različitih aktivnosti očekuje u tom periodu sve posjetitelje Liburnijske rivijere: rally maškaranih oktanaca ‘Halubje – Liburnija 2018.’,atraktivna utrka “kostimiranih“ vozila i vozača,Dječji karnevalski korzo, Klapski maškarani maraton te jubilarnu, 35. Balinjeradu, pa sve do vrhunca događanja – karnevalske povorke kroz glavne ulice gradova rivijere, od Lovrana do Rijeke. Tijekom održavanja karnevala grad je prepun ljudi koji žele osjetiti jedinstvenu zabavnu atmosferu i glavni zimski događaj u gradu. 


*20.01.2018 - RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE (Opatija)

*27.01.2018 -DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA (Rijeka)

*28.01.2018 -DJEČJI KARNEVALSKI KORZO (Opatija)

*02.02.2018 -MAŠKARANI KLAPSKI MARATON (Opatija)

*03.02.2018 -CARNIVAL SNOWBOARD SESSION 2018 (Rijeka)

*04.02.2018 -BALINJERADA (Opatija)

*10.02.2018-SMOTRA ZVONČARA (Matulji)

*11.02.2018-MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA (Rijeka)

*14.02.2018-SMOTRA PUSNIH ZASTAVA I SPALJIVANJE RAKETE TE LANASIRANJE GOBOTA (Rijeka)


NAJLJEPŠI ADVENT NA MORU

Advent je idealno vrijeme za upoznavanje Opatije.

Očaravajuća atmosfera, parkovi i trgovi raskošno ukrašeni rasvjetom, miris kave i cimeta, okus čokolade i finih blagdanskih slastica, raznovrsnih suvenira i ručnih radova te vrijeme ispunjeno atraktivnim glazbenim, kulturnim, gastronomskim i zabavnim programima.

Opatija je grad s jednim od najljepših adventskih programa u Hrvatskoj, koji obuhvaća mnoštvo gradskih i prigradskih lokacija, a trajat će sve do 14. siječnja 2018.

Ove godine je u Opatiji najavljen bogat i raznovrsni program za odrasle i djecu.

Detaljan raspored adventa možete preuzeti ovdje!

Svakako treba napomenuti da je ove godine Grad Opatija za zimsko vrijeme omogućio besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim parkirnim površinama subotom, nedjeljom i blagdanom do 31. siječnja 2018.

Podružnica slavnog moskovskog sveučilišta Lomonosov

Podružnica slavnog moskovskog sveučilišta Lomonosov

Na udaljenosti od samo 79 km od Opatiji, otvorena je podružnica slavnog moskovskog sveučilišta Lomonosov.

U Kopru (Slovenija) otvorena je prva ruska obrazovna ustanova na području Europske unije. Godišnja školarina za studente iznositi će 7000 eura, ali će upisani moći koristiti i stipendijski fond.

Po završetku sveučilišta diplomanti dobit će dvije diplome, slovensku i rusku, a moći će se odmah zapošljavati u europskim poduzećima koja posluju u Rusiji ta u ruskim tvrtkama i bankama na području Europske unije, objavili su slovenski mediji.


RetrOpatija dobila nagradu Simply the best

U hotelu Park, u Splitu, dana16 studenog uz gotovo 120 sudionika iz osam zemalja dodijeljene su godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. 

Nagradu „Simply the best“ dobio je Grad Opatija, za iznimno popularnu manifestaciju RetrOpatija.

“RetroOpatija nagrađena je za kontinuirani kreativan razvoj manifestacije koja brojnim sadržajima temeljenim na opatijskoj glazbenoj tradiciji, dodatno obogaćuje turističku ponudu destinacije”, navodi se prilikom dodjele.

Podsjetimo da je festival RetroOpatija –  jedinstveni događaj, kada se u Opatiju vraćaju vremena swinga, rockabillya, rock'n'rolla te disco glazbe, koja su bila popularna od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća. Glavni simbol festivala toga vremena u Opatiji je rotirajuća disco kugla na Lijetnoj pozornici.

Zatvara se glavna ulica grada, a brojni restorani i kafići iznose stolove i stolice van, uz ponudu specifične povijesne hrane i pića iz dvadesetih godina. Doživljaj upotpunjuju parkirani oldtimeri, retro glazba i plesovi profesionalnih plesača u karakterističnoj odjeći. 

Najveći festival vina na Kvarneru

Hedonist & wine je najveći međunarodni festival vina na Kvarneru.

Hedonizam je pojam koji dolazi od grčke riječi "hēdonē" koja znači užitak, odnosno hedonist je osoba koja zapravo uživa u životu i svemu onom što život nudi.

Opatija će dva dana postati prava hedonistička destinacija i to na više lokacija za ljubitelje vrhunskog vina i raznovrsnih delicija..

Degustacija delicija i vrhunskih vina biti će obogaćena sjajnom Jazz podlogom u izvedbi Vedrana Ružića.

Festival je otvoren za javnost 28.i 29. Listopada 2017.,od 12 do 19 sati, a cijena jednodnevne ulaznice iznosi 150 kuna.

Postanite i vi ova dva dana pravi hedonista i prepustite se čistom užitku.


Opatiji je dodijeljena nagrada BRAND LEADER AWARD 2017.

U Beogradskom Sava centru pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije na konferenciji „Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2017“ Opatiji je dodijeljena nagrada BRAND LEADER AWARD 2017.

Opatija je dobila još jednu vrlo značajnu nagradu BRAND LEADER AWARD 2017. za „najbolju destinaciju jugoistočne Europe u području kongresnog turizma, kao lideru u postavljanju novih standarda u konkurentnosti kroz organizacijsku i operativnu izvrsnost, kontinuirane inovacije i investicije, multidisciplinarnost sadržaja i usluge najviše kvalitete“.

Nagradu su preuzele zamjenica gradonačelnika Grada Opatija i direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

U Opatiji se godišnje održava više od 500 različitih kongresnih događanja i svake godine bilježi se sve veći broj kongresa međunarodnog značaja.


Kulturna jesen 2017 u Opatiji.

Bogat, kulturni i raznovrstan program očekuje nas ove jeseni u listopadu, u prekrasnoj opatijskoj dvorani „Gervais“. 

Opatiju čeka puno kulturnih događanja za sve ukuse: festivali, filmovi, predstave za odrasle i djecu, umjetničke radionice i koncerti. 

Svakako treba istaći svečani koncert solistice Valentine Piccioni i Nicolette Olivieri, uz glazbu poznatog Piera Piccionija, posvećen danima talijanske kulture Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci, a koji će se održati 14. listopada 2017. u 20 sati.

Početkom listopada održavat će se dječji tjedan i Festival za naše najmlađe, kojima se nude nekoliko interesantnih predstava, događaja i animiranih filmova.

Odrasle, osim koncerta i predstava očekuje raznovrsna ponuda filmova, od biografskih drama do trilera i komedija.

U listopadu, velika pozornica Gervais ugostit će prestižnu vokalisticu Neli Andreevu i atraktivan bugarski zbor Nusha Choir uz sextet Zvjezdana Ružića.

Listopad završava velikim Opatijski koncertom koji se održava u sklopu koncertnog triptiha u tri grada: Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, s poznatim djelima: Mendelssohna, Sarasatea i Paganinija, kroz nastup violinskog virtouza Stefana Milenkovicha (SAD) i eminentnih Zagrebačkih solista.

Naravno detalji i cijene ulaznica mogu se potražiti na stranicama Festivalopatija.hr.


Opatija Reads

„Knjige su pčelice koje nose životvorni pelud od jednog do drugog uma”  

James Russell Lowell

 „Sat proveden u čitanju je sat ukraden iz raja.”

Thomas Wharton

Opatija – prva turistička destinacija u Hrvatskoj koja je postala free reading zone.

Ako prošećete Opatijom prema gradskoj tržnici, naići ćete na instalaciju, gusto isprepletenih tankih niti sa tirkiznima listićima, koja simbolizira misiju i viziju projekta—umrežiti znanje i povezati ljudske misli i ideje, otvoriti umove i srca prema ideji besplatnog čitanja za sve ljude i za sve nacionalnosti.

Sve što treba učiniti da bi se pristupilo ovoj inovativnoj bazi knjiga, je skinuti aplikaciju Opatija Reads za Android, iOS, ili Windows pametne telefone i tablete, a alternativno se knjižnici unutar zone može pristupiti i putem stranice https://opatijareads.odilotk.es

Ovaj projekt FREE READING ZONE u Opatiji moguće je vidjeti na raznim lokacijama unu-tar grada i do 13. listopada, pruža građanima Opatije i turistima mogućnost besplatnog čitanja pregršt knjiga iz cijelog svijeta, na raznim stranim jezicima, uključujući i hrvatski

 „Books are served. Bon Appetite!”Opatija je dobitnik međunarodnog Zlatnog cvijeta 2017

Opatija je dobitnik međunarodnog Zlatnog cvijeta 2017. – prestižne nagrade koju dodjeljuje Communities in Bloom – CiB u suradnji s KEA-om.

Opatija je još jednom dokazala da je vrlo lijepo i kvalitetno mjesto za život ljudi, i za to dobila međunarodno priznanje - Zlatni cvijet 2017.

Podsjetimo se je da je u 2006 godini Opatija osvojila Srebrni cvijet, a sada uspjela u velikom natječaju dobiti prestižnu nagradu Zlatni cvijet 2017 koju dodjeljuje Communities in bloom – CiB u suradnji s KEA-om, pritom, Opatija je prvi hrvatski grad koji je dobio zlato na ovom natjecanju.

Opatija je sudjelovala u međunarodnoj kategoriji gradova srednje veličine zajedno sa 3500 gradova iz cijelog svijeta. Za nagradu je bilo nominirano 76 gradova i samo sedam ih je ušlo u finale.

Međunarodni zlatni cvijet je natjecanje u kojem se ocjenjuje razvoj mjesta, kvaliteta života građana, uređenje parkova, krajolika i hortikulture, urbano šumarstvo, ljepota i uređenost grada, briga za okoliš i očuvanje baštine.

Svečanom ceremonijom Međunarodni Zlatni cvijet 2017 bio je uručen zamjeniku gradonačelnika grada Opatije u Ottawi (Kanada) 16.rujna.


Agent 007 u Opatiji

Uskoro će na svjetskim ekranima izaći dvadeset i četvrti po redu film legendarne franšize o agentu Jamesu Bondu.

Poznati tajni agent sada osim martinija s votkom pije i pivo.

Naime, jedan od sponzora filma je i poznati pivski brend Heiniken.

Prije premijere filma objavljen je vrlo atraktivan i jedan od najdinamičnijih promotivnih videa o Heiniken-u. Naravno, glavnu ulogu igra engleski glumac Daniel Craig u liku Jamesa Bonda, a u pozadini je predstavljena prekrasna Opatijska rivijera.

U posljednje vrijeme holivudski producenti i redatelji sve češće obraćaju pozornost na ljepotu Kvarnerskog zaljeva, a posebno Opatije. Na primjer, nedavno je u Opatiji  snimana biografska drama "Lady Di" sa Naomi Watts u glavnoj ulozi, kao i serija u žanru kriminalne drame s Donaldom Sutherlandom - "Granice zločina".